HTML

Alapvető Emberi Jog

Az az igazság, hogy elegem van SP -ből.

Friss topikok

Linkblog

Ilyet Orbán nem csinál

2011.01.28. 17:27 Alapvető Emberi Jog

Egyiptomi hír az index.hu -ról.

2011.01.28.

 

"Szakértők szerint hasonlóra még nem volt példa az internet történetében. A kormányellenes tüntetők mozgósításában kulcsszerepe volt a közösségi oldalaknak.

A péntekre tervezett, összehangolt kormányellenes demonstrációk előestéjén megszűnt az internetszolgáltatás Egyiptomban – jelentette több hírügynökség. Az AP beszámolója szerint helyi idő szerint éjszaka fél egy után néhány perccel állt le országszerte a hálózati infrastruktúra. Egyiptomban megtörtént az, amit jelentős internetgazdasággal rendelkező országban elképzelhetetlennek tartottak szakértők: központi utasításra lekapcsoltak egy teljes országot az internetről.

A harminc éve hatalmon lévő Hoszni Mubarak elnök uralmának végét követelő megmozdulások szerveződésében és koordinálásban nagy szerepe volt a közösségi oldalaknak. A tüntetéseket követően elsőként ezek – többek között a Facebook és a Twitter – váltak részben vagy egészben elérhetetlenné, leállt a BlackBerry szolgáltatása is, miközben a kormány tagadta, hogy köze lenne a kimaradásokhoz.

A teljes internetszolgáltatás leállítása példa nélküli az internet történetében – mondta egy amerikai hálózatbiztonsági vállalat, a Renesys műszaki igazgatója. James Cowie a történteket egy blogbejegyzésben elemezte [1]. Mint írja: úgy tűnik, hogy a kormány utasította a helyi szolgáltatókat a nemzetközi internetkapcsolatok leállítására. A négy nagy ISP – a Link Egypt, a Vodafone/Raya, a Telecom Egypt és az Etisalat Misr – által üzemeltetett oldalak elérhetetlenek, és a cégek helyi ügyfelei sem férnek hozzá az internethez.

A Renesys adatai szerint 00:34-kor gyakorlatilag az összes egyiptomi útvonal eltűnt a globális útválasztó táblákból, körülbelül 3500 egyedi Border Gateway Protocol (BGP-)útvonalat vontak vissza, aminek köszönhetően nem maradt olyan érvényes hálózati út, melyen csatlakozni lehetne a helyi szolgáltatókhoz. Gyakorlatilag az összes egyiptomi cím elérhetetlen a világ minden részéről. A kormány ezzel az akcióval végeredményben letörölte a saját országát a világtérképről – írta Cowie.

A szakértő és a hírügynökségek kommentárjai is megjegyzik: az internetes forgalom központi megbénítására, részleges blokkolására korábban is volt már példa – például Iránban 2009-ben vagy most Tunéziában – de ilyen összehangolt, teljes lekapcsolásra még nem. (Cowie egy update-ben megírta: úgy tűnik, egy kisebb szolgáltató, a Noor Group – amely többek között az egyiptomi értéktőzsde oldalát is hosztolja – továbbra is elérhető.)"

 

Most képzeljük el azt, hogy a zemberek miniszterelnöke lekapcsoltatja SP -vel karöltve a zinternetet kicsiny hazánkban.

Hogy toborozna Német Deutsch Tamáska fasz fészbúkon maguknak 'I Like Government' bértrollokat? Vagy gépesített regelőket? Mert azok sem látnak tovább a zorruknál (már amelyik ember, a gép az néha lát).

Persze, kíváncsi leszek pl. március 15. -re is, a mindenféle bal-jobb-közép-semmilyen oldal reakcióira, hogy ezeknél a sokkal kisebb hazugságokra (nem like Gyurcsány) gyújtogatásokkal reagáltak, most vajon mi lesz.

Mi lesz arra a reakció, hogy senki sem ugathat bele a 'médialevesükbe', hogy akár több százezer ember nyugdíja ugrik. Mert ugye ők ezt ígérték... Vagy azt a több százezer embert nem érdekli, lesz -e nyugdíja, lesz -e belepofázása a dolgokba, akár helyi, akár országos szinten - és nem csak a választás a lényeg.

Ezen emberek között van 58/38 éves tanár, 58/38 éves rendőr, 58/38 éves utcaseprő, stb.

Nem csak átlagember, hanem fegyveres testületes is, akinek ugrott 13 év befizetett nyugdíj-kiegészítése. Nem csak irodisták vannak, akiknek 300k a nettója, hanem utcai is, 150k bruttóval. Joggal feltételezheti, mi van, ha holnap nem csak a különszámlás, hanem az egész nyugdíjamat elveszi, és azt mondj a Zorbán: 50 éves kor felett lehet elkezdeni gyűjteni a nyugdíjat, és onnantól 40 év munkaviszony... 2/3 -dal meg lehet csinálni...

Ám ha az ország esetleg az utcára vonul, akkor a nép mellett nem csak faszorrú politikusok lesznek innen-onnan, hanem a fegyveres erők is... És ez nem lázítás, csak a gondolat továbbvitele... Itt nem fog a politika oldalára állni a fegyver, és akkor menthetik a vagyont külföldre, ha nem lesz, aki érte menjen...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán egyiptom tüntetés viktor balhé deutsch schmitt tamás pál mubarak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása