HTML

Alapvető Emberi Jog

Az az igazság, hogy elegem van SP -ből.

Friss topikok

Linkblog

Kegyetlen huskymészárlás Kanadában

2011.02.01. 21:01 Alapvető Emberi Jog

Rendőrségi vizsgálat indult Kanadában száz husky kegyetlen lemészárlása ügyében. Az állatokkal a 2010-es vancouveri téli olimpiát követően, áprilisban végeztek, miután a turistaáradat elapadásával feleslegessé váltak mint élményutazásokon használt szánhúzó kutyák. Az utazásokat két turisztikai cég, az Outdoor Adventures és a Howling Dogs kínálta a Vancouverhez közeli síparadicsomban, Whistlerben.

Az ügy hétfőn került napvilágra, miután a mészárlást egy vadászpuskával és egy késsel két nap alatt végrehajtó alkalmazott poszttraumatikusstressz-szindrómát jelentett, és a hírek szerint kártérítést is kapott az illetékes Brit Columbia-i szakszervezettől.

"Ahogyan leírja (a szakszervezetnek benyújtott jelentésében) a többszöri lövéseket, a letépett pofákat, majd ahogyan másnap visszatért, egyszerűen borzalmas ... Az alkalmazott leírása alapján egyértelműen mészárlásról van szó, egy büntetőtörvénykönyv szerinti bűncselekményről. A kutyákkal láncra vert társaik szeme láttára végzett" - részletezte a Vancouver Sun című lapnak Marcie Moriarty, a vizsgálatban főszerepet vállaló állatvédelmi szervezet, a Society for Prevention of Animal Cruelty munkatársa.

A meg nem nevezett alkalmazott ügyvédje, Cory Steinberg a CKNW nevű helyi rádióadónak úgy fogalmazott: "Nem mindig tiszta, egylövéses ölésről volt szó. (Védencem) elkerülhetetlenül olyan helyzetekbe került, hogy rettenetes jeleneteket kellett végignéznie és ezeknek véget vetnie". A jelentések szerint a kutyákat tömegsírba dobálták, ahonnan több még élve kimászott.

Az Outdoor Adventures honlapja szánok és huskyk fotói között továbbra is reklámozza kutyás kirándulásait mint "az életben egyedülálló élményt, életerős és imádnivaló alaszkai versenyhuskyk társaságában".

 

Eddig a hír.

Megjegyzésem: nem lennék meglepve, ha egy kirúgott alkalmazott bosszúhadjáratára derülne fény. Én ennek szúrkolok.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kanada állat kínzás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása