HTML

Alapvető Emberi Jog

Az az igazság, hogy elegem van SP -ből.

Friss topikok

Linkblog

Boltban szült egy nő

2011.11.30. 17:59 Alapvető Emberi Jog

- Boltban szülte meg a gyermekét egy nő Demecserben szerdán – közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nőre idő előtt törtek a szülési fájdalmak egy húsboltban, ahol világra is hozta gyermekét, akit a riasztott mentőknek nem sikerült életben tartaniuk. A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében orvosszakértő bevonásával vizsgálja.

 

- Ugyanitt 2kg kolbász, sürgősen, áron alul eladó!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet gyerek halál csecsemő

UARS

2011.09.24. 08:20 Alapvető Emberi Jog

Egy felvétel, természetesen saját.

Pontban 7 órakor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: halál pánik nasa meteor uars

Meghalt Böröczky József

2011.09.17. 12:07 Alapvető Emberi Jog

 

Én, személy szerint, csak Clinton-paródiáiból ismertem, személyesen nem láttam fellépni, csak a TV -ben.

 

De az, hogy mindenféle kecskeugrók legyenek főcímben a zsindexen, az felháborító és undorító.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyász meghalt józsef elhúnyt böröczky

Lipcsei Betta népviselete minimum durva

2011.09.13. 21:56 Alapvető Emberi Jog

 
Lipcsei Betta, vagyis Miss Universe Hungary 2011 nem került be a legszebb 16 lány közé a világversenyen, de az első fordulóban kapott esélyt, hogy a 81 versenyző közt ő is megmutassa magát estélyiben, bikiniben és népviseletben. Csakhogy népviselet címén valami egész elképesztő(en szörnyűséges) szettet kapott Lipcsei.
 

A tervező Makány Márta, idén ugyanis ő volt a felelős a szépségversenyzők öltöztetéséért - Makány tervezte a hazai verseny estélyi és koktélruháit, és az Aktívban őt nevezték meg a lila szett készítőjeként is. Lipcsei lila bársony leggingse és szürke ocelotmintás platformcsizmája egyáltalán nem emlékeztetett a tradicionális magyar népviseletre, már ha a 21. századi kültelki diszkós szett nem számít népviseletnek. Az extrém csizma és gatya fölé egy elöl hasvillantós, hátul fenék alá érő, szintén lila, bársony felsőt kapott a versenyző, amit ráadásul sujtásos, ezüst betét súlyosbít. Egyáltalán nem értjük sem a fazont, sem a színt.


A többi nemzet női sem a szokásos, tradicionális népviseletben léptek színpadra, mindenki kitett magáért, combot és mellett villantottak a szépségversenyzők, egyáltalán nem vették komolyabban a népviselet fogalmát, mint Makány. De Miss Franciaország szettje legalább színeiben országát idézte, Miss Brazília a karneváli hangulatot hozta magával, Miss Svájc pedig talán havasi gyopárnak öltözött. Lipcsei meg talán lila ruhás nőnek? Mi nem értjük, hátha ön: nézze meg a képeket galériánkban és szavazzon!
 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Kedves Velvet!

 

Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt! Szopjatok faszt!

 

Asszem érthetően fejeztem ki magam!

Azért, mert a ti anyátok egy görbe orrú kurva, még nem jelenti azt, hogy nem áll jól ezen a csajon ez a ruha!

Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik! Rohadt köcsög buzik!

 

Szólj hozzá!

Címkék: velvet köcsög rohadt buzik lipcsei betta

Ide írtam valamit, de...

2011.09.11. 20:03 Alapvető Emberi Jog

 

http://onthespot.blog.hu/2011/09/11/ground_zero_new_york_city

 

Bár 'moderáció után', oda is van írva, de a kis köcsög, aki nem ír semmit, az megjelenhet.

Vagyis max. segget nyalt.

 

Nos, én csak ennyit írtam oda:

 

"És most emlékezzünk meg a névtelenül elhúnyt madarakról, kutyákról, csigákról is!
Név szerint!
Hogy bunkó vagyok? Előbb nézz magadba...

-------------
Hazaértünk anyámmal, egy munkahelyen dolgoztunk.
Apám majdnem sírva fogadott: kitört a háború!
Azt sem tudtam, mi van, csak nyugtattam:
dehogy is, az kizárt!
Apám akkor 75 éves volt, átélt már egyet, bár konkrétan nem volt fronton, de mint levente, be lett hívva '44 októberében, bátyjával együtt, egyszerre.

Csak mondom, hogy az volt neki a szörnyűség, és annak az újkori réme.
Innen nézve az amerikaiak is okoztak hasonló megpróbáltatásokat ártatalan, civileknek.
Csupán látványosan, és egyszerre kapták vissza.
Ennyi."

 

Na, akkor most lássuk, ki a bunkó!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: amerika bush 9/11 bill oszama obama barack george terrortámadás clinton bin laden

Egyre láthatatlanabb a láthatatlan tank

2011.09.07. 16:13 Alapvető Emberi Jog

A brit haditechnikai óriáscég, a BAE Systems idén januárban mutatta be új álcázó technológiáját, illetve az azt használó láthatatlan tankot. A megoldásnak most elkészült a következő generációja, ami már az infrakamerák, éjjellátó szemüvegek, és hasonló, hőmérsékleti térképek alapján működő berendezések elől is elrejti az álcázott járművet.

A láthatatlanná tevő technológia első verziója az ekönyv-olvasókból ismert elektronikus tintához hasonló módszerrel működött: egy kamera figyelte, mi van a tank mögött, és a járművet beborító e-ink kijelzőkre a vezérlő számítógép pontosan azt a képet vetítette, amit a szemlélő akkor látna, ha a tank nem lenne az útjában.

Az infrás megoldás alapötlete ugyanez, csak a megvalósítása volt jóval nehezebb. A tank páncélzatát speciális, hőmérsékletét extrém gyorsan változtatni képes anyagból készült, hatszögletű panelekkel fedik le. Egy tank álcázásához nagyjából ezer, egyenként 14 cm átmérőjű ilyen panelre van szükség. A tank környezetének hőmérsékletét hőkamerák figyelik, és a rendszer ezek adatai alapján állítja be a panelek hőmérsékletét, így az infravörös tartományban a jármű megkülönböztethetetlen lesz a környezetétől.

A BAE sajtóközleménye nem tér ki arra, hogy a pixeleknek nevezett panelek pontosan milyen anyagból vannak, és a fűtésüket, illetve hűtésüket hogyan oldják meg, de azt mondják, annyira gyorsan tudják a hőmérsékletet változtatni, hogy a tank akár mozgás közben is láthatatlan marad az infravörösben szemlélődők előtt. További fontos áttörés, hogy a korábbi hasonló technológiákhoz képest az ADAPTIV kódnevű rendszer sokkal kevesebb energiaforrást igényel, és vezérlőrendszere fizikailag kisebb, vagyis nem foglal el sok helyet a tankban.

A mérnökök a teljes láthatatlanság helyett egyébként inkább az álcázást ajánlják, ehhez tucatnyi tereptárgy előre bekészített hőképe áll rendelkezésre az ADAPTIV memóriájában, amelyeket bevetve a tank úgy nézhet ki, mint egy nagyobb szikla, egy autó, vagy akár egy tehén. Az első tesztek szerint a technológia 3-400 méteres távolságból működik a legjobban, sötétben, amikor a megfigyelő teljes mértékben az éjjellátó berendezésének hőtérképére hagyatkozik.

Az álcázó paneleket más méretben is le lehet gyártani, ezzel finomítani az álcázást, vagy éppen, ha nincsen szükség a kisebb panelek adta jobb felbontásra, olcsóbbá tenni az egészet – egy hadihajót például jóval nagyobb távolságokból kell csak eltüntetni az infrakamerák elől, így annál elég nagyobb panelekkel dolgozni. A BAE becslése szerint két év múlva indulhat az ADAPTIV tömeggyártása, addig még tesztelik és finomítják a technológiát.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eddig a hír.

Emlékeztek még? 2002 -t írtunk, kijött valami James Bond film, talán a Halj meg máskor (Die Another Day) ?

Ott volt egy kis autócska, ami persze cuki volt, csúcsszuper-atombiztos, meg minden.

De amit akkor kamunak vettünk, ím, eljött hozzánk...

 

Szólj hozzá!

Címkék: brit fegyver tank láthatatlan adaptiv

Hajrá Újpest!

2011.08.31. 23:59 Alapvető Emberi Jog

Bilincset vitt a székházba, mennie kellett

 

Az Újpest hivatalos honlapján tette közzé, mi vezetett Fehér Csaba szerződésének felbontásához. Íme a klubvezető, Bartha Csaba közleménye:

A klub elnökének őrizetbe vétele után másnap egy játékos bilincset hozott be a székházba. Az esetet a klub alkamazottjai és az Újpest FC-hez közel állók felháborítónak, gusztustalannak érezték, semmint jópofa viccelődésnek. Mészöly Gézát, az akkori vezetőedzőt és Balajcza Szabolcs csapatkapitányt megkértem, jöjjenek fel az irodámba, akik kérdésemre elmondták, nem tudják, hogyan került a bilincs a székházba. Természetesen a klubvezetés tudni akarta, hogy kihez kapcsolható a sértés. Miután két hét után sem derült ki semmi, nem érezte senki, hogy bocsánatot kérjen, összehívtam a játékosokat, és kénytelen voltam a keret megbüntetését bejelenteni. Ezt hallva Fehér Csaba bevallotta az érintettségét, de megpróbálta – ahogyan azóta is folyamatosan megpróbálja – elbagatellizálni az esetet. Ezek után Fehér Csaba szóváltásba keveredett velem, és olyan hangnemet ütött meg, amely nemcsak engem, de a többi játékost is megdöbbentette. A következő fejlemény az volt, hogy Fehér Csaba kérte szerződése felbontását, amelyet a tulajdonosi körrel folytatott egyeztetés után elfogadtunk.

Nehéz döntést hoztunk meg, mivel Fehér Csabát hasznos, jó futballistának tartjuk, aki sokat tett az Újpestért, de nem mehettünk el szó nélkül az ügy mellett. A döntéssel Leo Beenhakker sportigazgató és Zoran Szpisljak is egyetértett.

Sajnos be kellett látnunk, hogy Fehér Csaba sem emberileg, sem játékosként nem tudja betölteni azt a segítő szerepet, amelyet a klubvezetés és a szurkolók tőle reméltek. El kell mondanom, hogy az elnök úr és családja teljes megdöbbenéssel értesült Fehér Csaba tettéről, tekintettel arra, hogy nem ilyen embernek, játékosnak ismerték meg."

Tolnai Sándort augusztus tizenegyedikén szabadlábra helyezték.

---------------------------------------------------------------

 

A másik felet is meghallgattuk? Igen? Hja, nem?

 

Buzikáim.

Ez a sportgejza is ott van, ahol a zsindeksz.

.

Szólj hozzá!

Címkék: ute újpest

Dzsudzsák Balázs

2011.08.30. 17:20 Alapvető Emberi Jog

 

"A csitári hegyek alatt végre leesett a hó.

Azt hallottam, kis angyalom, véled esett el a ló.

Kitörted a kezedet, mivel ölelsz engemet?

Így hát kedves kis angyalom, nem lehetek a tied!"

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci balázs linda válogatott dzsudzsák svédek zimány

14 recommendations. Regisztráció to see what your friends recommend.

2011.08.28. 09:38 Alapvető Emberi Jog

A cím önmagáért beszél.

Akinek megvan a 70 -es IQ, az érti is. Nem a lefordításról beszélek...

Hja, zsindeksz.

Szólj hozzá!

Címkék: index fordítás facebook hülyeség faszság

Magyar vízilabda

2011.08.07. 10:14 Alapvető Emberi Jog

 

 

Az előzmény

A magyar férfi válogatott Sanghajban, 2011. -ben 4. lett.

 

A hír

A csapattagok, az emlékplaketten Hungary helyett Honduras beliekké lettek minősítve.

 

Az eredmény

Tiltakozásunk hatására elnézést kért a nemzetközi szövetség, és (remélhetőleg tényleg) javítják a hibát.

 

Az ok

A magyar sport, ha nem is ragyogóan virított a nemzetközi égbolton, de mindig ott volt az elismerésre méltó helyen. Amióta - értsd: huszonx éve - a folyamatos politikai csatározások mennek, azóta egyre-másra szégyenítjük, járatjuk le magunkat. Teljesen mindegy, hogy jobb, bal, közép, vagy szélsőséges az aktuális hatalom, mindig mindenkivel harcban áll, ha nyal neki, ha nem. Ha nyal, miért nem erősebben, ha nem, akkor meg miért nem. Anno csak a sportágak között voltak ellentétek, természetesen anyagi téren, hiszen egy kardozót nehezen lehet összehasonlítani egy úszóval, vagy egy céllövővel. Ám most, amikor nem csak simán az van, hogy egymással harcban állnak, fúrják egymást, ki a jobb vagy ki az erősebb (seggnyaló), hanem már az, hogy a hírekből, nyilatkozatokból tudjuk meg, utálják egymást, és legszívesebben megfojtaná egy kanál vízben. Persze, ez mindig így volt, de ne mondja azt senki, hogy Fábián László és Mizsér Attila a kamerák előtt anyázta egymást! Akár együtt, akár külön-külön.

A másik, hogy utálnak minket, magyarokat. Tudomásul kell vennünk, hogy vagy összefogunk, vagy eltipornak bennünket. Ha nem tehetik meg katonákkal, megteszik minden más fronton, beleértve a sportot is. Ez látható akár ezzel a kis 'afférral', akár a Paks EL kiesésével (mű-tizenegyes), akár a vízilabda válogatott 'benyúlt kezével'. Teljesen széthúzunk mind politikailag, mind erkölcsileg, mind morálisan, mind anyagilag. Ha ezeket a dolgokat össze tudnánk egyeztetni saját magunkkal, ha nem is világverőek, de kénytelenek lennének elismerni tudásunkat. És ha még a sportszervezetekbe delegált tagokat sem hívnánk idő előtt vissza (kézilabda), akkor még a bíró sem fújna annyira ellenünk.

 

ÉBRESZTŐ!!

Mert nagyon rossz vége lesz.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vízilabda magyarország úszás kézilabda magyarok öttusa

Meghalt Amy Winehouse

2011.07.23. 19:06 Alapvető Emberi Jog

 

Most mondjam azt, hogy végre?

Én, ha drogoznék, lecsuknak vazze! Ez a véglény meg 'mehetett' tovább.

Nem kár érte.

 

Szólj hozzá!

Címkék: halál amy winehouse

Végre valaki rájött, hogy mi vagyok én...

2011.07.10. 01:23 Alapvető Emberi Jog

InfoRádió, Budapest:

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-444890

:-))

 

Szólj hozzá!

Jön a súly-regisztrálási plusz díj

2011.06.25. 09:43 Alapvető Emberi Jog

Pártunk és kormányunk folytatja az örjöngést ámokfutást.

 

Új javaslat-tervezettel álltak elő tegnap frakció tagok (a nevek még nem kerültek ki).

Ebben az új, forgalomba helyezendő gépkocsik súlyánál, a regisztrációs adót a jelenlegin felül, ha a gépkocsi tömege meghaladja az 1125 kg -ot, +5% -ban állapítanák meg.

Egyelőre ennyi, ha van új fejlemény, frissítek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: regadó dij regisztrálási

Elhunyt Peter Falk

2011.06.24. 20:37 Alapvető Emberi Jog

Szomorú hír, bár várható volt, Alzheimerrel túl sokáig nem lehet húzni.

Nagyon sajnálom.

Minden jót, hadnagy úr!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyász peter falk

Schmitt Pál szerint a magyar nyelv bajban van

2011.06.18. 21:58 Alapvető Emberi Jog

2011. június 18., szombat

 

Soha ijen szép és gazdag nem volt a magyar nyelv, mint most, ugyanakor a magyar nyelv balyban van, mint általában minden nyelv - montta Schmitt Pál kösztársasági elnök Széphalmon, a magyar nyelvi szervezetek öszefogásával megrendezett elsö anyanyelvi júniálisson szombaton.

A nyelvúlyító Kazinci Ferenc egykori birtokán, a Sátorallyaúlyhejhez tartozó Széphalmon, a Magyar Nyelv Muzeúmában tartott rendezvényen a kösztársasági elnök úgy fogalmazodt: az egyszerüsítések, a gyerekek olvasástól vallo elfordulása, az sms-ek, az internet világa miadt kerűl balyba a nyelv jószerivel mindenűtt. És ez a szép magyar beszéd, a szép magyar nyelv rovására is megy - tedte hozzá.

Schmitt Pál elmontta: elnőké választásakkor három feladatot válalt őnként, ezek sorába tartozik az édes anyanyelv védelme.
A kösztársasági elnök elismerröen szólt a magyar nyelv ápoloinak munkájáról, név szerint megemlítve egyebek között Lőrince Lajost, Grécsi Lászlót, Pomogács Bélát, Balázs Gézát és a napokban elhúnyt Deme Lászlót.

Emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés honlapjára pénteken került fel az a határozattervezet, amely arról szól, hogy a magyar nyelv naplya november 13-a lesz. 1844-ben ezen a napon fogalmazódodt meg a magyar nyelv hivatalosá tételéről szóló törvény. A parlament ezzel is kifelyezi megbecsülését a nemzet felylődését és a hagyomány örzését egyaránt szolgáló magyar nyelv iránt - tette hozzá.

Álamfő

Mint ismeretes Schmitt Pált többször is érte kritika rosz hejesírása miadt. Első államfői útlyán egy csárdának írt ötszavas köszöntőben két olyan hejesírási hibát elytett, amely azonnal sújos megtorlást vona maga után egy általános iskolai dolgozat esetében.

A hivatalából kikerülő alkotmánytervezetek is hemzsegtek a hejesírási hibáktól és magyartalanságoktól, de cáfolták, hogy ezeket ő maga írta volna.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar nyelv schmitt pál álamfő

Elhunyt Mádl Ferenc

2011.05.29. 13:54 Alapvető Emberi Jog

 

Orbán vagy Pintér legyen-e a következő?

 

Az jutott az eszembe, hogy halálra izgulhatta magát a BL döntőn.

Aztán, amikor már kezdett megnyugodni, meglátta azt a kis tetves mini-szterelök úrelvtársat - hát kész!

Szólj hozzá!

Címkék: halál ferenc elnök mádl köztársasági elhúnyt

Hülye Velvet

2011.05.28. 15:53 Alapvető Emberi Jog

Unom, hogy az összes internetes fasszopó kiadványnál agyatlan barmok ülnek.

Mutatom:

 

Szólj hozzá!

Címkék: hülye szerkesztő velvet

Kirúgták Mezeyt

2011.05.15. 16:16 Alapvető Emberi Jog

A Videoton elbocsátotta Mezey Györgyöt

 

 

A története első bajnoki címét nyerő Videoton nem tart igényt Mezey Györgyre.

A Videoton FC megállapodása Dr. Mezey György vezetőedzővel a 2010-2011-es Nemzeti Bajnokság végével lejár. A Klub vezetése ezúton is megköszöni Dr. Mezey György több mint három és fél éves tevékenységét a Klub irányításában. Személye megkérdőjelezhetetlenül összefonódott a Videoton FC átalakításával, új fejlődési pályára állításával és a Klub első bajnoki címének megnyerésével. Az a tudás és tapasztalat, amivel önzetlenül, fáradságot nem ismerve mellénk állt, elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy három év alatt az ország legsikeresebb futballcsapatával büszkélkedhessen Székesfehérvár. Biztosak vagyunk benne, hogy Dr. Mezey György - a Mester - továbbra is kiválóan fogja érvényre juttatni szakmai tapasztalatát a hazai és a nemzetközi labdarúgás érdekében. Ehhez kíván a Klub vezetése és minden munkatársa további sok sikert és jó egészséget!

Egyúttal bejelentjük, hogy a Videoton FC vezetése szerződést kötött Paulo Sousaval, az egykori világhírű portugál labdarúgóval, hogy három évig vezesse a szakmai munkát klubunknál.
Paulo Sousa júniustól megkezdi a csapat felkészítését a nemzetközi szereplésre, és ettől kezdve tud a sajtó rendelkezésére állni. Munkájához sok sikert kívánunk!

 

--------------------

 

Kedves Mezey elvtárs úr!

Mégsem tetszik olyan jól segget nyalni feküdni a zorbán-diktatúrának?

Faszfej Ejnye-bejnye!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci bajnokság futball bajnok videoton mezey

2500 éves vajat rejtett az írországi tőzegmocsár

2011.05.15. 11:05 Alapvető Emberi Jog

Kétezer-ötszáz évesre becsülik annak a vajnak a korát, amelyre Írországban, Galway-től északra tőzeg kitermelése közben bukkantak. A majd 13 kilogrammnyi vajat egy fatörzsből kivájt hordó rejtette egyméteres mélységben.


 

"A tárolóedénynek ez a típusa a vaskorra jellemző" – mondta a leletről Padraig Clancy, az Írországi Nemzeti Múzeum munkatársa. Ross MacLeod skót régész szerint bár a tőzegmocsarakból, amelyek egyfajta primitív hűtőszekrényként működtek a régebbi korokban, gyakran kerül elő vaj, szokatlan a mostani lelet mennyisége.


 

 

"Ez óriási veszteség lehetett annak a családnak, amely egykoron elrejtette. Vélhetően az a személy, aki elásta a hordót, elhunyt, vagy elfelejtette, hogy hol helyezte el az élelmiszert" – nyilatkozta Ross MacLeod.

 

 

Eddig a hír.

 

Nekem is komoly veszteség lenne, most, amikor egy kurva, 10 dekás vajat 200.- forintért adnak.

Mert hogy ez 26.000.- forint. Nekem nagy pénz.

 

Szólj hozzá!

Wolf Kati

2011.05.14. 23:53 Alapvető Emberi Jog

 

Kitől kell félni, ettől meg attól...

Jelenleg 20.

Hahaha, hihihi... :-))

Hja, meg veled az ország, meg a zorbán... :-))

----------------------

Frissítések:

 

Gundi: Bakuban nem volt még dalfesztivál...

- nálunk sem lesz

Fogadóirodákban pl. 5. volt magyarország.

- khm... :-))

Már 21. vagyunk.

Már 22.

Most 21.

Most 17. :-((

18.

19.

21.

20.

22.

Azerbadgán nyert.

 

Hajrá Kati!!

Innen szép nyerni!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: eurovíziós dalfesztivál wolf kati

Nem tud írni a Zindex - 2011.04.28. 18:14.

2011.04.28. 18:14 Alapvető Emberi Jog

 

Azt a jó k.rva, írni nem tudó, rohadt anyátokat!

 

 

Szólj hozzá!

Alkotmány

2011.04.24. 22:11 Alapvető Emberi Jog

 

Állítólag 2011.04.25 -én aláírásra kerül.

Ez húsvét hétfő.

Az államfő közszolga, köztisztviselő beosztásban.

Tehát ha aláírja, akkor a munkáltatója - az állam - törvényt sért, mert dolgoztatja.

Kíváncsi vagyok, valamelyik jogvédő feljelentést tesz -e ismeretlen tettes ellen a Munka Törvénykönyvében foglaltak megsértéséért.

 

Köszönöm, csak ennyi.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz alkotmány schmitt pál

Index - probléma

2011.04.11. 17:05 Alapvető Emberi Jog

2011. 04. 11.

Engem ez különösebben nem érdekel, de biztosan van olyan, akiket személyesen érint, illetve magát, a hatóságot, esetleg...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: index.hu

Reklám, mely tökönszúrja magát

2011.03.27. 21:06 Alapvető Emberi Jog

 

Nos, a lényeg az egészben, kedves zsindex.hu, hogy egy cím, amire hivatkozva nem a hír jelenik meg rögtön, hanem egy reklám, nálam két dolgot eredményez:

1., biztosan nem nézem meg, mi a reklám; piszok gyorsan felfogom, de meg nem nézem

2., innentől kezdve a hírt sem olvasom el, mert biztos bújtatott reklámot (is) tartalmaz

 

Csak ennyit akartam mondani, köszönöm a figyelmet.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: reklám hír comment anti reklám

Jó lesz nekünk a Linux is

2011.03.27. 17:27 Alapvető Emberi Jog

 

Nem én írtam, ne engem szidjatok:

Tóth Balázs

 
 
"2011. március 27., vasárnap 15:13

Sok indokot tudok arra, hogy miért ne vegyen senki operációs rendszert. Az otthoni használatra szánt Windows 7 árából simán vehetünk egy bringát, de félretehetjük a pénzt okostelefonra, táblagépre vagy játékkonzolra is, mert a pc rövidesen úgyis kihal. A Linux árcédulája és jelenlegi fejlettsége is elég nyomós érv, hogy megtartsuk a pénzünket. A friss OpenSuse rendszert teszteltük.

A StatCounter [1] szerint Magyarországon körülbelül egy százalék a Linux piaci részesedése. Aki szerinte ez nevetségesen alacsony, az kacagjon nagyot az egekig magasztalt Mac OS X másfél százalékos hazai penetrációján is. Van persze más mérés is, hasonló eredménnyel [2], és van, ahol fordított a sorrend [3]. Az mindenesetre látszik, hogy nagyjából minden századik ember Linuxszal böngészi a webet.

Az alacsony áron kívül mi vesz rá embereket arra, hogy Linuxot használjanak? Például az, hogy stabilan működik. Én hirtelen felindulásból váltottam, mert megelégeltem, hogy a Windows nem tud megkülönböztetni egymástól két Huawei 3G-modemet, és ettől összeomlik. Az is bosszantó, hogy a Windows 7 kikapcsolása viszonylag erős gépen is 1-2 percet vehet igénybe, ami a frissítések kötelező telepítésével 10-20 percre is húzódhat. Ezzel szemben a Linux nagyjából 3-10 másodperc alatt lelövi magát, és bármilyen sorrendben kötöm rá a gépre a modemeket, vagy bármilyen más hardvert, azok biztosan működnek.

Támad a kaméleon

Az egyik legújabb Linux a március elején megjelent OpenSuse 11.4. Régi kedvencem ez a disztribúció, korábbi változatain [4] ismerkedtem meg a nyílt forráskódú rendszerrel, és most is ezt ajánlom a kezdőknek. Tavaly decemberben ugyanis több száz oldalnyi ingyenes tananyagot adtak ki [5] hozzá, amellyel megismerhető a működése. Az OpenSuse ráadásul nagyon könnyen személyre szabható, bár néha az volt az érzésem, hogy egy Boeing pilótafülkéjében ülök.

A legfontosabb persze a kezelőfelület, hiszen az iPhone utáni világban mindenki a felhasználói élményről papol. Az OpenSuse fejlesztői egyáltalán nem fogták vissza magukat. Alapból a KDE Plasma nevű kezelőfelülettel találkozunk, ha telepítéskor nem választottunk valami mást, és ebben benne van szinte minden létező digitális csecsebecse. Szokatlan lehet a fapados XP után, de még a legmodernebb Windows 7 is faék egyszerűségű ehhez képest. 

Több virtuális asztal van, és mindegyiket más-más feladatra lehet berendezni. Például készítettem egy fényképkezelő asztalt, amelyen megtalálhatók a grafikus programok indítóikonjai, a személyes képeimet tartalmazó mappa, a cserélhető eszközök (az usb-re kötött fényképező gyors eléréséhez), és a nap legjobb Flickr-fotói pörögnek egy ablakban. Egy másik asztalon pedig fájlkereső van és programindító menü, a harmadik meg pont olyan együgyű, mint a Windows ikonokkal telezsúfolt asztala. Az asztalok percek alatt berendezhetők, és ha egy widget hiányzik az alapkészletből, az valószínűleg letölthető a webről.

Felszálláshoz felkészülni

Csak akkor jöttem zavarba a KDE felületen, amikor az ablakok kinézetével és a teljesen fölösleges effektek beállításával kezdtem foglalkozni. Nem látom, mi haszna van annak, hogy a fájlkezelő ablakát 75 százalékban áttetszővé tehessem, és nekem az is tök mindegy, hogy a bezárt ablak egyszerűen eltűnik vagy látványosan a darabjaira robban szét. Körülbelül harminc kapcsoló van arra, hogy milyen irányban, mennyire látványosan himbilimbizzenek az ablakok. Kezdőknek nem érdemes rögtön a kinézettel kezdeni, alapbeállítással is szép az OpenSuse.

A másik véglet a Gnome kezelőfelület, ami rendkívül puritán. Nekem túl szögletes, merev, nincsenek benne olyan extrák, amelyek igazán segítenék a használatot. Az Ubuntu Linuxon szerintem kezelhetőbb a Gnome, az OpenSuse érezhetően a KDE fejlesztésére koncentrál.

Ha az OpenSuse telepítésekor nem raktuk fel a Gnome-ot, akkor ezt a szoftverkezelőben egy kattintással pótolhatjuk. Ugyanitt beszerezhető a Gnome Shell 3.0 nevű kísérleti interfész is, amit csak a bátor felhasználóknak merek ajánlani, mert a végleges verziója sajnos nem készült el az OpenSuse megjelenéséig. Bugos, néha összeakadnak a menük. Viszont már így is látszik rajta, hogy ez lesz az arany középút a csicsás KDE és az konzervatív Gnome között. Látványos felületen lehet ablakot váltani, fájlt keresni, ugyanakkor interfész összességében letisztult, nem tereli el a figyelmet a munkáról. Még azt is megoldották, hogy a Windows-gomb megnyomására ugorjon elő a menü. Elég idegesítő, hogy a számítógépek 99,99 százalékán ott van a Windows-logós gomb, és mindegyik linuxos interfészen van valami startmenü-szerű képződmény, ám ezeket általában nem lehet a start gomb megnyomásával megnyitni.

Elő a telepítőt

Akit érdekel a Linux, annak azt javaslom, hogy először mindenképpen az OpenSuséval kezdje, és telepítsen fel mindent, amit csak tud. Érdemes túlfeszíteni a húrt, megpróbálni tönkretenni, mert abból tanul az ember. Persze előbb biztonsági mentést kell készíteni a fontos adatokról.

Feltétlenül ki kell próbálni a Windows-emulátort is, mert a Linuxon még játékok is simán futtathatók, legutóbb a Sim City 2000 Deluxot húztam fel a netbookomra. Ezek után már könnyen eldönthető, hiányzik-e valami a Windowsból, és érdemes-e operációs rendszerre költeni."

 

 

 

Nos, mivel direkt nem lehet ott kommentelni, mert hatalmas anyázás lenne.

Azt hiszem, ennek a szar fos írásnak a szerzője tényleg hülyének nézi a PC -t használók 99% -t kicsiny hazánkban.

Én elhiszem (persze... :-)), hogy a linux biztonságos.

Azt is, hogy lassan minden hardvert felismer.

Igen. Pl, a videódigitalizálót, a mindenféle himi-humi videókonvertálót is, amit Én használok... :-))

A többieknek meg soxerencsét!

Hülyék...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux video audio hazugság digitalizálás